www.trouwringen-groningen.nl


Zoals eerder al gezegd: een diamant maakt de verlovingsring. Diamant is het hardste materiaal op aarde, en zal eeuwig schitteren en dat willen wij bij trouwringen-groningen. Een diamant ontstaat onder zeer hoge druk op een diepte van 140 tot 190 kilometer door een samenpersing van koolstof. Doordat diamanten een natuurproduct zijn, zijn er in diamanten veel verschillen, deze worden bepaald door de 4 C’s: Clarity, Cut, Color en Carat. In onze Aanzoeksringen zetten wij diamanten van de mooiste kwalitijt.

 

Clarity staat voor de zuiverheid van de diamant. In een diamant zullen namelijk altijd kleine restjes koolstof zitten, welke de schittering tegengaan. In hoeverre deze restjes aanwezig zijn bepaald de zuiverheid.

Color betekent de kleur van de diamant. Een diamant is vaak niet perfect wit, maar des te witter de diamant, des te hoger de prijs.

Carat staat simpelweg voor de grootte van de diamant. Des te groter de diamant, des te duurder.

Cut staat voor de kwaliteit van het slijpsel van de diamant. Dit punt is tegenwoordig een stuk minder belangrijk, omdat diamanten nu vaak machinaal geslepen worden en dus een goed slijpsel hebben.

Wij van trouwringen Groningen gebruiken alleen diamanten van een prachtige kwaliteit.

BRILJANTEN TROUWRINGEN GRONINGEN